Snelle levertijden
Gratis verzending vanaf € 100!
Eigen servicedienst
 • Incl.Excl.
  TAX
 • 0
  Review Logo9,5 @ Kiyoh

  5 august 2021

  Raise3D introduceert nieuwe E2CF professionele desktop 3D-printer

  5 augustus 2021. Rotterdam - Raise3D, de wereldwijde leverancier van additive manufacturing-oplossingen voor het MKB en grootbedrijf, onthult nu alle details van de E2CF, de nieuwe 3D-printer die voor het eerst verscheen in TCT Azië.

  De E2CF is gebaseerd op de bekroonde E2 3D-printer en is ontworpen om te printen met vezelversterkte materialen en is geoptimaliseerd voor koolstofvezel. De E2CF voldoet aan de behoeften van tal van industrieën, waaronder de automobielindustrie, de luchtvaart en de gezondheidszorg, die onderdelen moeten produceren met een hoge sterkte-gewichtsverhouding en die consistent hoge prestaties moeten leveren tijdens langdurige inzet.

  Raise3D E2CF IDEX

  Naast het meest uitgebreide ecosysteem in de branche, inclusief ideaMaker-slicingsoftware en het RaiseCloud-printbeheerplatform, evenals de meest geprezen functies van de E2, zoals IDEX-technologie, de flexibele bouwplaat, de resumeer-afdrukfunctie, de deursensoren en de energiebesparende modus, wordt de E2CF geleverd met:

  • Double-gear extrusiesysteem: met tweemaal de invoerkracht in vergelijking met de E2 en gebouwd met geharde componenten die specifiek zijn geoptimaliseerd voor de verhoogde slijtage die optreedt bij het printen met vezelversterkte filamenten.
  • Uiterst duurzame nozzle en toevoersysteem: de extruders en nozzles zijn functioneel en mechanisch verbeterd voor langdurig gebruik, waardoor meer dan 1000 uur printen mogelijk is met Raise3D Industrial PA12 CF-filament.
  • Standalone dry boxes: om een ​​stabiel printproces te garanderen, is de E2CF uitgerust met twee standalone verzegelde dry boxes die door Raise3D zijn ontwikkeld om de hoge wateropname van nylon en vezelversterkte filamenten aan te kunnen. Deze droogboxen worden aan de printer bevestigd, waardoor de materialen tijdens het printen in een minimale vochtigheid kunnen worden bewaard.
  • Nieuw geassisteerd auto-bed leveling-proces voor vezelversterkte filamenten: uitgerust met een zeer nauwkeurige optische sensor met verbeterde nauwkeurigheid bij de kalibratie van de nozzlehoogte, voor betere hechting van de eerste laag en algehele printprestaties.

  Raise3D E2CF Standalone dry boxes

  Samen met de E2CF komt de lancering van het nieuwe Raise3D Industrial PA12 CF filament en het wegbreekbare ondersteuningsmateriaal. Met de PA12 CF (Dichtheid = 1,04 g / cm3, Young's modulus = 3,3 GPa, Treksterkte = 72 MPa, Impactsterkte = 12,5 kJ / m2) kunnen gebruikers onderdelen produceren die voldoen aan de vereisten voor lichtgewicht, nauwkeurigheid en langdurig hoge prestaties, met een uitstekende afwerking die weinig of geen nabewerking vereist. Al deze eigenschappen maken PA12 CF ideaal voor mallen en armaturen, technische gereedschappen en diverse industriële eindgebruiksonderdelen. Naast deze materialen zitten er nog andere hoogwaardige filamenten in de pijplijn voor goedkeuring voor gebruik met de E2CF.

  Edward Feng, Raise3D's Global CEO zei dat "de wereldwijde inspanning om meer energie-efficiënte apparatuur te produceren heeft geleid tot een grote vraag naar onderdelen met een hoge sterkte-gewichtsverhouding. Koolstofvezel is een uitstekende materiaalkeuze voor dergelijke onderdelen, maar het gebruik ervan bij 3D-printen werd tot nu toe als duur beschouwd. Met de release van de E2CF vult Raise3D het gat in de markt voor een 3D-printer op desktopniveau die is geoptimaliseerd voor vezelversterkte filamenten en maakt 3D-printen met koolstofvezel eindelijk betaalbaar en eenvoudig. We zijn ervan overtuigd dat dit een relevante stap is in onze missie om leiding te geven aan de promotie en implementatie van Flexible Manufacturing Solutions die worden gebruikt voor kleine of flexibele productie, door een ander obstakel te verwijderen dat de adoptie van additive manufacturing als alternatief voor traditionele productie in de weg staat."

  Raise3D E2CF Parts

  Prijzen en beschikbaarheid

  De lancering van de E2CF is gepland voor het einde van het vierde kwartaal, de definitieve datum moet nog worden vastgesteld. Raise3D organiseert later dit jaar een online publieksevenement om de nieuwe printer te presenteren, terwijl de pre-sales enkele weken voor de start van de verkoop zal worden geopend. De E2CF 3D-printer zal ook worden tentoongesteld op Rapid + TCT in Chicago (13-15 september), TCT Birmingham (28-30 september) en Formnext in Frankfurt (16-19 november).

  Prijzen zijn nog onderhevig aan verandering, maar zijn gepland op 3.999 EUR in Europa en 4.499 USD in de rest van de wereld.

  Compare 0

  Add another product (max. 5)

  Start comparison

  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »