Snelle levertijden
Gratis verzending vanaf € 100!
Eigen servicedienst
  • Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Review Logo9,5 @ Kiyoh

    By Joost Hellinga, 3 february 2020

    Klant Case; Pieter Zandt College - Raise3D

    Leerlingen bereiden zich met Raise3D-printer voor op hun toekomst

    3D-specialist FilRight installeerde op vier locaties van de Pieter Zandt Scholengemeenschap een 3D-printer van Raise3D. Allemaal los te gebruiken en tegelijkertijd met elkaar verbonden via de cloud. Zo maken leerlingen kennis met technologie waar ze later hoogstwaarschijnlijk mee gaan werken.

    3D-printers duiken steeds vaker op in het bedrijfsleven. Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst, is 3D-printen op de Pieter Zandt Scholengemeenschap daarom vast onderdeel van het lesprogramma. Alle leerlingen maken een ontwerp en printen die vervolgens met de Pro2 van Raise3D.

    Verbonden via de cloud

    Op elke locatie van de scholengemeenschap – in Kampen, IJsselmuiden, Staphorst en Urk – staat zo’n printer. Via de cloud zijn ze aan elkaar gekoppeld, zodat de printers onder andere op afstand bediend kunnen worden, opdrachten in de wachtrij kunnen worden geplaatst en de printstatus van elke printer overal inzichtelijk is. Dat is in het bedrijfsleven voor productie ideaal, maar ook voor een docent levert het enorme tijdswinst op. Hij kan nu zelfs vanuit huis aan elke printer printopdrachten geven, deze stoppen en bekijken via de on board camera.

    Meerdere ontwerpen tegelijk printen

    Dat de vier printers door middel van de cloud allemaal middels één systeem te beheren zijn, is niet de enige reden dat ze op het Pieter Zandt voor Raise3D hebben gekozen. Vanwege het grote aantal leerlingen dat een ontwerp moet printen, is ook het grote bouwvolume ideaal. Met een 30x30 printplaat kunnen moeiteloos meerdere ontwerpen tegelijk worden geprint. Dat de printer ook nog dicht is, maakt dit model perfect voor gebruik op school. Zo kun je leerlingen laten zien dat er meer soorten filament zijn dan alleen pla – allemaal met hun eigen kenmerken.

    Betrouwbaar

    Inmiddels printen de leerlingen van de Pieter Zandt scholengemeenschap met veel plezier hun ontwerpen uit. Leerkrachten zijn ook tevreden, want de machine is betrouwbaar. Best belangrijk als er een groep van minimaal dertig leerlingen staat de popelen om zich voor te bereiden op de toekomstige arbeidsmarkt.

    Compare 0

    Add another product (max. 5)

    Start comparison

    Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »